Cevizin pek çok mucizevi etkisi bulunur. Antioksidan bakımından doğadaki en kuvvetli besinler arasında yer alır. Ceviz kabukları kırılarak tüketilir. Kabukları soyulan cevizin üzerinde ince bir zar bulunur. Bazı insanlar bu zarı soyarak tüketir. Fakat uzmanlar cevizin bu denli yararlı olmasında kabuğunun etkisinin oldukça fazla olduğunu belirtmişlerdir ve cevizin zarı ile tüketilmesini önerirler. Cevizi sadece yemiş formunda değil farklı şekillerde de tüketebiliriz. Tüketim şekillerinin etkileri hemen hemen aynıdır. Bunlardan bir tanesi de ceviz suyu kürüdür. Ceviz Suyu Kürü Nasıl Yapılır? Ceviz kürü iç ceviz ve ceviz kabuklarından olmak üzere 2 farklı yöntemle hazırlanır. Bunlardan en çok tercih edileni iç cevizden hazırlanan yöntemdir. Ceviz kürünü hazırlamak için 1 gece öncesinden kabukları ayıklanmış 1-2 adet iç ceviz, 1 bardak içme suyunun içerisine konulur. Bardağın üzeri örtülerek bu şekilde sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün sabah kahvaltısından önce mutlaka aç karna tüketilmesi gerekir. Önce cevizler yenilerek daha sonra da suyu içilir. Her gün tazesini hazırlamakta fayda vardır. Birkaç günlük hazırlama cevizin etkisini kaybetmesine neden olur. Bir diğer yöntemde ise cevizin kabuğunu kırdığınız zaman karşınıza çıkan ağaç yaprağına benzer kabuklar olacaktır. Bunlar iç cevizin tutunmasını sağlayan kabuktur. 1-2 adet ceviz kabuğu, 1 su bardağı kadar su ile cezvede kaynatılır. Ilınınca su içilir. Bu kabukların içerisinde bol miktarda mineral ve vitamin bulunduğu için uzmanlar tarafından mutlaka tüketilmesi öneriliyor. Ceviz Suyu Kürü Faydaları Nelerdir? Ceviz suyu kürü düzenli tüketildiğinde oldukça fayda sağlar. Bu faydalar ilerleyen zamanlarda gözle görülür şekilde kendini belli eder. Özellikle bayanların kilo probleminde olumlu etkileri çok fazladır. Diğer faydalar:
Ekstra olarak, ceviz suyu kürü cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yapar. Antioksidan içeriği sayesinde ciltteki serbest radikallerle savaşır ve cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci artırır. |