Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4beda56 ) [baslik] => Hindistan Cevizi Nasıl Yenir [metin] =>
Hindistan cevizi nasıl yenir, Hindistan cevizi meyve olarak tropik bölge meyvesi olması sebebi ile eskiden temin edilmesi daha zordu. Fakat artık pek çok manav ve markette kolay bulunan meyveler arasında. Ayrıca fiyat olarak da normal meyveler kadar uygun. Taş gibi sert bir kabuğa sahip olan Hindistan cevizi tekniğini bilmeden kolay kolay açılacak bir meyve değil. Sağlık için faydaları oldukça fazla olan bu meyveyi hiç denemediyseniz mutlaka bir kere deneyin. Tadından dolayı keyifle tüketebileceğiniz hoş bir aromaya sahip. Tabi ki daha önce hiç tüketmediyseniz sert kabuklu olduğunu duymuş olmanız ve nasıl tüketileceğini bilmemeniz sebebi ile uzak duruyor olabilirsiniz. Hindistan cevizi nasıl yenir? Sorusunun cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Hindistan cevizi nasıl yenir?

Almış olduğunuz Hindistan cevizini mutlaka yıkayın. Hindistan cevizinin dış yüzeyi lifli bir tabakadan oluştuğu için kabuk kısmında zararlılar olabilir. Yıkama aşaması mikropların meyve kısmına geçmesini engelleyecektir. Ayrıca kabuğun üzerindeki fazlalıkları bir bıçak yardımı ile kazıdığınızda Hindistan cevizinin üst kısmında üç siyah delikli gözenekler göreceksiniz. Bu siyah üç gözenekten en büyük olanı tercih etmenizde fayda var. Büyük olan gözeneği, sert bir bıçağın ucu ile delin. En büyük gözenek en yumuşak olandır. Açmış olduğunuz bu delikten Hindistan cevizinin suyunu herhangi bir kaba kolaylıkla alabilirsiniz. Hindistan cevizinin suyunu boşalttıktan sonra sıra geldi meyve kısmına ulaşmaya.

Hindistan cevizinin meyvesine ulaşmak için yapmanız gereken şey, 1 gece derin dondurucu da bekletmek ya da acil olarak kullanmaya ihtiyacınız var ise 180 derecelik fırında 15 dakika ısıtmak olmalı tercih sizin. Derin dondurucudan çıkardığınız Hindistan cevizinin üst kısmına bıçak ya da et döveceği gibi sert bir alet yardımı ile sertçe vurun. Kolayca çatladığını göreceksiniz.

Eğer Hindistan cevizini yemek için fırınlama yöntemini tercih ettiyseniz fırından çıkardıktan sonra mutlaka soğutmanız gerekir. Soğuyan Hindistan cevizinin yine tepe kısmına sertçe vurarak kolayca açılmasını sağlayabilirsiniz. Kırmış olduğunuz Hindistan cevizinde beyaz meyvenin dış kısmında tekrar ince bir kahverengi tabaka ile karşılaşırsınız. Bıçakla kazıyarak bu tabakadan da kolayca kurtulup meyveye ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz parçalar halinde tüketebileceğiniz Hindistan cevizini başka şekillerde de yeme ihtimaliniz var. Meyve salatalarında, kek, kurabiye gibi tatlılarınızda, dondurmanın yanında ya da dilerseniz küçük parçalar halinde kurutarak çay şeklinde bile tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi meyvesini daha önce hiç tatmamış olanlar ilk yediklerinde biraz hayal kırıklığına uğrar. Ama alışınca baskın tadı ve aroması size keyif verecektir.
[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => hindistan-cevizi-nasil-yenir.html [sira] => 269 [aktif] => 1 [anasayfa] => [site] => cevizagaci.gen.tr [title] => Hindistan Cevizi Nasıl Yenir? [incli] => 1 [includem] => [desp] => [dem] => [google] => 2400 [ozgun] => 1 [ozguntarih] => Array ( [$date] => Array ( [$numberLong] => 1489521411000 ) ) [bugun] => 1 [dun] => 1 [reskont] => 0 [res] => 1 [resim] => images/Hindistan-Cevizi-Nasil-Yenir-63.jpg [ozgunyazan] => Emel yildiz [midiresim] => images/midi/Hindistan-Cevizi-Nasil-Yenir-63.jpg [goo] => 2 [yan] => 0 [kisametin] => Hindistan cevizi nasıl yenir, Hindistan cevizi meyve olarak tropik bölge meyvesi olması sebebi ile eskiden temin edilmesi daha zordu. Fakat artık pek çok manav ve markette kolay bulunan meyveler arasında. Ayrıca fiyat olarak da no [miniresim] => images/midi/Hindistan-Cevizi-Nasil-Yenir-63.jpg [kategori] => [s] => 1 [m] => 1 [a] => 1 [sahip] => 1 [random] => 6344589 [baslamatarih] => [hata] => [pin] => 0 [hemencikma] => [sure] => [gplus] => 0 [consol] => 0 [siralama] => [siralama20] => 100 [consol120] => 0 [consolhit] => 0 [consol12020] => [ssl] => 1 [htmlhata] => 0 [resimhata] => [yorumsay] => 1 [kelimesay] => [yorumcevapsay] => [getir] => [wiki] => 0 [consoltopla] => 0 [dil] => tr [anakategori] => [anakategoribaslik] => [anakategoriseo] => [guncellemetarihi] => [siteadi] => [consolislem] => 1 [htmlislem] => 1 [dilbilgisi] => 0 [taghata] => 0 [oncelikhit] => 91754 [kelimeal] => 0 [html] => 0 [yorumaktarim] => 1 ) ) Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?
Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?

Hindistan cevizi nasıl yenir, Hindistan cevizi meyve olarak tropik bölge meyvesi olması sebebi ile eskiden temin edilmesi daha zordu. Fakat artık pek çok manav ve markette kolay bulunan meyveler arasında. Ayrıca fiyat olarak da normal meyveler kadar uygun. Taş gibi sert bir kabuğa sahip olan Hindistan cevizi tekniğini bilmeden kolay kolay açılacak bir meyve değil. Sağlık için faydaları oldukça fazla olan bu meyveyi hiç denemediyseniz mutlaka bir kere deneyin. Tadından dolayı keyifle tüketebileceğiniz hoş bir aromaya sahip. Tabi ki daha önce hiç tüketmediyseniz sert kabuklu olduğunu duymuş olmanız ve nasıl tüketileceğini bilmemeniz sebebi ile uzak duruyor olabilirsiniz. Hindistan cevizi nasıl yenir? Sorusunun cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.


Hindistan cevizi nasıl yenir?


Almış olduğunuz Hindistan cevizini mutlaka yıkayın. Hindistan cevizinin dış yüzeyi lifli bir tabakadan oluştuğu için kabuk kısmında zararlılar olabilir. Yıkama aşaması mikropların meyve kısmına geçmesini engelleyecektir. Ayrıca kabuğun üzerindeki fazlalıkları bir bıçak yardımı ile kazıdığınızda Hindistan cevizinin üst kısmında üç siyah delikli gözenekler göreceksiniz. Bu siyah üç gözenekten en büyük olanı tercih etmenizde fayda var. Büyük olan gözeneği, sert bir bıçağın ucu ile delin. En büyük gözenek en yumuşak olandır. Açmış olduğunuz bu delikten Hindistan cevizinin suyunu herhangi bir kaba kolaylıkla alabilirsiniz. Hindistan cevizinin suyunu boşalttıktan sonra sıra geldi meyve kısmına ulaşmaya.

Hindistan cevizinin meyvesine ulaşmak için yapmanız gereken şey, 1 gece derin dondurucu da bekletmek ya da acil olarak kullanmaya ihtiyacınız var ise 180 derecelik fırında 15 dakika ısıtmak olmalı tercih sizin. Derin dondurucudan çıkardığınız Hindistan cevizinin üst kısmına bıçak ya da et döveceği gibi sert bir alet yardımı ile sertçe vurun. Kolayca çatladığını göreceksiniz.

Eğer Hindistan cevizini yemek için fırınlama yöntemini tercih ettiyseniz fırından çıkardıktan sonra mutlaka soğutmanız gerekir. Soğuyan Hindistan cevizinin yine tepe kısmına sertçe vurarak kolayca açılmasını sağlayabilirsiniz. Kırmış olduğunuz Hindistan cevizinde beyaz meyvenin dış kısmında tekrar ince bir kahverengi tabaka ile karşılaşırsınız. Bıçakla kazıyarak bu tabakadan da kolayca kurtulup meyveye ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz parçalar halinde tüketebileceğiniz Hindistan cevizini başka şekillerde de yeme ihtimaliniz var. Meyve salatalarında, kek, kurabiye gibi tatlılarınızda, dondurmanın yanında ya da dilerseniz küçük parçalar halinde kurutarak çay şeklinde bile tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi meyvesini daha önce hiç tatmamış olanlar ilk yediklerinde biraz hayal kırıklığına uğrar. Ama alışınca baskın tadı ve aroması size keyif verecektir.

Hindistan Cevizi Nasıl Yenir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Ceviz Aşısı Yapımı Zamanı

Ceviz Aşısı Yapımı Zamanı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ceviz Ağacı Türleri Nelerdir?

Ceviz Ağacı Türleri Nelerdir?

Hindistan Cevizi Saç Maskesi

Hindistan Cevizi Saç Maskesi

Hindistan Cevizi Yağı Kahve

Hindistan Cevizi Yağı Kahve

Ceviz Fidanı Dikimi ve Bakımı

Ceviz Fidanı Dikimi ve Bakımı

Tokat Cevizi Türleri ve Özellikleri

Tokat Cevizi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ceviz Budama Ne Zaman Yapılır?

Ceviz Budama Ne Zaman Yapılır?

Güncel

Ceviz Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Ceviz Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Çetnır Ceviz Bakımı Nasıl Yapılır?

Çetnır Ceviz Bakımı Nasıl Yapılır?

Fernor Ceviz Özellikleri

Fernor Ceviz Özellikleri

Fernor ceviz, meyvesi oldukça kaliteli olan bu ceviz ağacıyüksek rakımlı bölgelerde yetiştirilebilmektedir. Soğuk iklim koşulları olan bölgelerde rahatlıkla dikim yap[...]

Hindistan Ceviz Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hindistan Ceviz Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hindistan ceviz yağı, Hindistan cevizi palmiyegiller ailesinden olup tropik bölgelerde yetişen bir palmiye türüdür. Meyvesi için yetiştirilen Hindistan cevizi bitkisi Hind[...]

Adilcevaz Cevizi Türleri ve Özellikleri

Adilcevaz Cevizi Türleri ve Özellikleri

Adilcevaz cevizi, bilinen ceviz türleri arasında soğuğa en dayanaklı ve verimi en yüksek ceviz fidanlarındandır. Bu ceviz fidanının üretiminde hiçbir kimyasal madde kul[...]

Ceviz Kürü Kolesterolü Nasıl Düşürür?

Ceviz Kürü Kolesterolü Nasıl Düşürür?

Ceviz Kürü Kolesterol, Kolay yaşamın getirdiği hareketsizlik, fast food yemek kültürü ve ekonomik kaygılar ile hazırlanmış besinlerin getirdiği zararların başında k[...]

Gebelikte Cevizin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Cevizin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte cevizin faydaları; saymakla bitmez. Gebelik döneminde anne adayları diğer kadınlara göre oldukça hassas bir bünyeye sahiptir. Gebelik evresinde beslenme çok büy[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6