Ceviz kadar ceviz kabuğu da insan vücudu için oldukça faydalıdır. Yapılan en büyük yanlışlardan biri ceviz kırıldıktan sonra ceviz kabuklarını çöpe atmaktır. Oysaki ceviz kabukları güzelce yıkanıp suda kaynatıldığı zaman doğal bir antioksidan özelliğe sahip olarak özellikle kış aylarında sizi soğuk algınlığına karşı korur. Ceviz kabuğu kaynatmak ve daha sonra suyunu içmek, böbrek, bağırsak veya mide sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Mide dostu olduğu için sindirim sistemini de çalıştırır. Kabız veya ishal olan kişilerin ceviz kabuğu kaynatarak suyunu içmesi tavsiye edilir. Ceviz kabuğu kaynatmak ve daha sonra bu suyu ılık olarak tüketmek, vücuttaki kanı temizler. Bunun yanı sıra ceviz kabuğunu suya ekleyip kaynatmak ve daha sonra ılık olunca temiz olan cilde sürmek, ciltteki akne ve sivilceleri yok ederek pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olmayı sağlar. Ceviz kabuğu suyu, cildi ölü hücrelerden arındırarak hücre yenilenmesi sağlar. Ceviz Kabuğu Kaynatmanın Faydaları Nelerdir?Ceviz kabuğu kaynatmakoldukça faydalıdır ve birçok cilt hastalığının tedavisinde uygulanması oldukça etkilidir. Özellikle ciltte egzama, mantar ve sedef gibi deri dökülmelerinde cildi derinlemesine temizler ve bu hastalıklara karşı vücutta bağışıklık kurarak kişiyi korur. Ceviz kabuğu kaynatmak, saçlara uygulandığı zaman kepeklenmeye karşı ve saç dökülmesine karşı saç diplerini besleyerek deriye nüfuz eder. Halk arasında en yaygın kullanım alanları saç kökleridir. Saç köklerini besleyerek saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır. Saçların daha güçlü bir şekilde uzamasını sağlar. Aynı zamanda saçların kırılarak dökülmesini de engeller. Ceviz kabuğu kaynatmak, saç boyası olarak da kullanılan özel formüle edilen ilaçların içinde de kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok kadın, saç boyasında kalıcılığı yakalayabilmek için ceviz kabuğu kaynatarak saçlara dipten uca uygularlar. Saç rengini değiştirdiği gibi aynı zamanda saçların bakımını ve sağlığını da sağlar.Ceviz Kabuğu Nasıl Kaynatılır? Saçlara uygulamak için ceviz kabuğu kaynatmak, şu adımları takip edin:
Ceviz kabuğu kaynatmak ve içmek için şu adımları takip edin:
Bu yöntemler, ceviz kabuğunun faydalarını en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlar ve hem iç hem de dış sağlığınız için doğal çözümler sunar. |
Ceviz kabuklarını çöpe atmak yerine suda kaynatarak tüketmek gerçekten bu kadar faydalı mı? Bağırsak ve mide sorunları için önerilmesi dikkatimi çekti, herhangi bir yan etkisi olabilir mi?
Cevap yazMerhaba Seyfiye,
Ceviz kabuklarını kaynatarak tüketmenin faydalı olduğu söyleniyor ve bu tarz doğal yöntemler bazı kişiler için gerçekten etkili olabilir. Ancak, her bireyin metabolizması farklı olduğu için yan etkiler değişiklik gösterebilir. Özellikle mide ve bağırsak hassasiyetiniz varsa, bu tarz bitkisel kürleri uygulamadan önce bir uzmana danışmanızda fayda var. Herhangi bir alerjik reaksiyon veya olumsuz etki yaşamamak için dikkatli olmanız önerilir. Sağlıklı günler dilerim!