Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?Hindistan cevizi, özellikle dış kabuğunun çok sert olması sebebiyle en zor açılan meyvelerden biridir. Aslında Hindistan cevizi, pahalı olmayan ve ulaşılması zor olmayan bir meyvedir. Çünkü pazarda, markette ve manavlarda her mevsim Hindistan cevizini bulmak mümkündür. Hindistan cevizini alırken mutlaka tepesinde bulunan siyah deliklerini koklayın. Eğer burnunuza bozuk ve kötü bir koku geliyorsa o Hindistan cevizini kesinlikle almayın. Hindistan cevizinin dış katmanında bulunan kahverengi kabuk oldukça sert bir tabakaya sahiptir. Bu nedenle bu sert tabakanın kırılması hiç kolay değildir ve büyük maharet isteyen bir iştir. Hindistan cevizinin kabuğunu açmak için iki farklı kolay yöntem bulunmaktadır. Hindistan Cevizi Nasıl Açılır (Birinci Yöntem):Hindistan cevizini bir gece boyunca buzdolabınızın derin dondurucu kısmında bekletebilirsiniz. Ertesi gün sert aletler kullanarak, mesela çekiç ile bir iki defa vurduğunuz zaman Hindistan cevizinin sert olan kabuğunun kırıldığını görebilirsiniz. Fakat bu yöntem, ikinci yönteme göre biraz daha az başarılı olabilir. Hindistan Cevizi Nasıl Açılır (İkinci Yöntem):İkinci yöntemde, Hindistan cevizinin kabuğunu kolayca açmak için 200 derecelik sıcak fırında 15 dakika kadar bekletmektir. Birinci yöntemde derin dondurucuda beklettiğimiz Hindistan cevizini, ikinci yöntemde fırında 15 dakika beklettiğimizde açmanın daha kolay ve işe yaradığını göreceksiniz. Çünkü Hindistan cevizinin o sert kabuğunun kolaylıkla açılması için fırında yüksek ısıda bekletmek en iyi yöntemlerden biridir. Bu her iki aşamada Hindistan cevizinin kabuğunu açmak konusunda başarılıdır, ancak fırın kısmı daha başarılı olduğunu belirtmek istiyorum. Fırın Isısı ile Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?Öncelikle aldığınız Hindistan cevizinin dış sert kabuğunu güzel bir şekilde yıkayın ve kurulayın. Hindistan cevizinin tepesinde bulunan üç deliğin üzerini bir bıçak yardımıyla hafif bir şekilde törpüleyin ve ardından bu üç delikten birisinin içinden bıçak kullanarak delin. İsterseniz bıçak yerine şiş ya da başka sivri bir alet kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin içindeki suyu boşaltmak için bardağın üzerine süzgeç koyun ve suyunu süzün. Tortu düşmemesi için süzgeç iyi bir fikirdir; daha sonra Hindistan cevizinin suyunu içebilirsiniz. İçinin suyunu tamamen boşalttıktan sonra Hindistan cevizini önceden 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika kadar tutalım. Eğer 15 dakikadan az tutarsanız Hindistan cevizinin kabuğunu açarken biraz zorlanabilirsiniz. Fırından aldığınız Hindistan cevizini eliniz sıcaklığına dayanabilecek kadar soğutun. Ardından bir çekiç ya da bıçağın arkasıyla Hindistan cevizinin orta kısmına vurun. Hindistan cevizinin ne kadar kolay ortadan ikiye ayrıldığını göreceksiniz. Daha sonra kabuğundan bıçak ile içinde kalan kısmını kaldırarak çıkarın. Üzerindeki kahverengi ince kabuğu soyduktan sonra Hindistan cevizini yıkayın ve ardından yemeye hazır hale geldikten sonra sevdiklerinize ikram edin. Ekstra Bilgiler ve İpuçları:
|
Hindistan cevizi açmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum, özellikle dış kabuğunun sertliği beni korkutuyordu. Buzdolabında bekletme yöntemini denemeyi düşündüm ama fırında ısıtma yöntemi daha cazip geliyor. Acaba fırında bekletirken dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Ayrıca, aldığım Hindistan cevizinin taze olduğunu nasıl anlayabilirim? İçindeki suyun hareket etmesi dışında başka bir ipucu var mı?
Cevap yazMerhaba Muradiye,
Hindistan Cevizi Açma Yöntemleri
Hindistan cevizini açmanın gerçekten de bazı zorlukları olabiliyor. Fırında ısıtma yöntemi, dış kabuğun sertliğini azaltarak açmayı kolaylaştırabilir. Ancak, fırında bekletirken dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Öncelikle, fırın sıcaklığını çok yüksek ayarlamamaya özen göster. 150-160 derece civarında bir sıcaklık idealdir. Ayrıca, Hindistan cevizini doğrudan fırına koymaktansa, alüminyum folyo ile sarmak kabuğun çatlamasını engelleyebilir.
Taze Hindistan Cevizi Anlama Yöntemleri
Taze bir Hindistan cevizinin nasıl anlaşılacağına gelince, suyun hareket etmesi harika bir ipucu. Bunun yanı sıra, Hindistan cevizini salladığında içindeki suyun sesini duyman da tazeliğin bir göstergesidir. Eğer ses gelmiyor veya çok az geliyorsa, bu ceviz muhtemelen bayat olabilir. Ayrıca, dış kabuğunda büyük çatlaklar, lekeler veya küf gibi belirtiler yoksa, bu da taze olduğuna işaret eder.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur ve Hindistan cevizini açma sürecin keyifli geçer!