Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?
06 Temmuz 2024

Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?


Hindistan cevizi, özellikle dış kabuğunun çok sert olması sebebiyle en zor açılan meyvelerden biridir. Aslında Hindistan cevizi, pahalı olmayan ve ulaşılması zor olmayan bir meyvedir. Çünkü pazarda, markette ve manavlarda her mevsim Hindistan cevizini bulmak mümkündür. Hindistan cevizini alırken mutlaka tepesinde bulunan siyah deliklerini koklayın. Eğer burnunuza bozuk ve kötü bir koku geliyorsa o Hindistan cevizini kesinlikle almayın. Hindistan cevizinin dış katmanında bulunan kahverengi kabuk oldukça sert bir tabakaya sahiptir. Bu nedenle bu sert tabakanın kırılması hiç kolay değildir ve büyük maharet isteyen bir iştir. Hindistan cevizinin kabuğunu açmak için iki farklı kolay yöntem bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Nasıl Açılır (Birinci Yöntem):

Hindistan cevizini bir gece boyunca buzdolabınızın derin dondurucu kısmında bekletebilirsiniz. Ertesi gün sert aletler kullanarak, mesela çekiç ile bir iki defa vurduğunuz zaman Hindistan cevizinin sert olan kabuğunun kırıldığını görebilirsiniz. Fakat bu yöntem, ikinci yönteme göre biraz daha az başarılı olabilir.

Hindistan Cevizi Nasıl Açılır (İkinci Yöntem):

İkinci yöntemde, Hindistan cevizinin kabuğunu kolayca açmak için 200 derecelik sıcak fırında 15 dakika kadar bekletmektir. Birinci yöntemde derin dondurucuda beklettiğimiz Hindistan cevizini, ikinci yöntemde fırında 15 dakika beklettiğimizde açmanın daha kolay ve işe yaradığını göreceksiniz. Çünkü Hindistan cevizinin o sert kabuğunun kolaylıkla açılması için fırında yüksek ısıda bekletmek en iyi yöntemlerden biridir. Bu her iki aşamada Hindistan cevizinin kabuğunu açmak konusunda başarılıdır, ancak fırın kısmı daha başarılı olduğunu belirtmek istiyorum.

Fırın Isısı ile Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?

Öncelikle aldığınız Hindistan cevizinin dış sert kabuğunu güzel bir şekilde yıkayın ve kurulayın. Hindistan cevizinin tepesinde bulunan üç deliğin üzerini bir bıçak yardımıyla hafif bir şekilde törpüleyin ve ardından bu üç delikten birisinin içinden bıçak kullanarak delin. İsterseniz bıçak yerine şiş ya da başka sivri bir alet kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin içindeki suyu boşaltmak için bardağın üzerine süzgeç koyun ve suyunu süzün. Tortu düşmemesi için süzgeç iyi bir fikirdir; daha sonra Hindistan cevizinin suyunu içebilirsiniz. İçinin suyunu tamamen boşalttıktan sonra Hindistan cevizini önceden 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika kadar tutalım. Eğer 15 dakikadan az tutarsanız Hindistan cevizinin kabuğunu açarken biraz zorlanabilirsiniz. Fırından aldığınız Hindistan cevizini eliniz sıcaklığına dayanabilecek kadar soğutun. Ardından bir çekiç ya da bıçağın arkasıyla Hindistan cevizinin orta kısmına vurun. Hindistan cevizinin ne kadar kolay ortadan ikiye ayrıldığını göreceksiniz. Daha sonra kabuğundan bıçak ile içinde kalan kısmını kaldırarak çıkarın. Üzerindeki kahverengi ince kabuğu soyduktan sonra Hindistan cevizini yıkayın ve ardından yemeye hazır hale geldikten sonra sevdiklerinize ikram edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları:

  • Hindistan cevizini seçerken, salladığınızda içindeki suyun hareket ettiğini hissetmelisiniz. Bu, taze olduğunun bir göstergesidir.
  • Eğer fırınınız yoksa, Hindistan cevizini sıcak suya batırarak da kabuğunun yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu yöntem, fırın kadar etkili olmayabilir.
  • Hindistan cevizi suyunu taze tüketecekseniz, açtıktan sonra buzdolabında saklayın ve mümkünse 24 saat içinde tüketin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni