Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır?

Hindistan cevizi nasıl kırılır, Hindistan cevizi tropikal bir meyve olmasına rağmen, ülkemizde de çoğu markette bulabileceğimiz ve çeşitli şekillerde tükettiğimiz bir meyvedir. Tek zorluğu Hindistan cevizinin nasıl kırılacağı hakkındadır. Hindistan cevizi nasıl kırılır, alsam acaba kırabilir miyim diye düşünenler için kolay ve pratik önerilerimiz olacak. Hindistan cevizinin çok zor kırıldığını, ayıklamasının zor olduğunu düşünerek almaktan vazgeçenler, bu önerilerden faydalanabilir. Öncelikle marketten Hindistan cevizi alırken taze olmasına dikkat etmelisiniz. Bunu anlamak içinde meyvenin kara deliklerini koklamanız yeterli olacaktır. Eğer bozuk olduğunu düşündüren, ekşi bir kokusu varsa bunları almayın. Normalde Hindistan cevizi kabuğu oldukça sert olup, kırılması gerçekten zordur. Bu sert kabuğun kolay kırılması için iki yöntemi kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki Hindistan cevizini bir gece boyunca derin dondurucuda bekletmek, diğeri ise 15 dakika kadar Hindistan cevizini 200 derecede ısıtılan fırında bekletmek. Bu yöntemleri uygularsanız meyvenin kabuğunun daha kolay kırıldığını göreceksiniz. Şimdi Hindistan cevizini kırmak için hangi aşamaları uygulamanız gerektiğine sırasıyla bakalım.


Hindistan cevizi nasıl kırılır?


Hindistan cevizini satın alıp eve gelince önce meyveyi iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından kabukların dökülmesini önlemek amacıyla Hindistan cevizinin üzerindeki siyah gözlerin olduğu alanı temizleyin. Bilindiği gibi meyvenin üzerinde 3 tane göz gibi bir bölüm var. Bunlar kolay delinebilir. Gözlerden büyük olanının sert bir delici aletle delin. Bunu yaparken pek zorlanmazsınız. Nispeten kabuğa göre daha yumuşak olurlar. Deldiğiniz yerden meyvenin içindeki suyunu bir bardağa boşaltın. Eğer kabuklarının içine dökülme olasılığı varsa, bir süzgeç kullanabilirsiniz. Bir tane Hindistan cevizinden yaklaşık yarım su bardağı kadar su çıkar. Bu sayede meyvenin içini boşaltmış olursunuz.

Şimdi fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Hindistan cevizini fırına koyun ve 15 dakika kadar bekletin. Bu Hindistan cevizini kırmanızı kolaylaştıracak bir yoldur. Mutlaka uygulamanızı tavsiye ederiz. Fırından çıkardığınız Hindistan cevizi soğuduktan sonra, bir çekiçle ya da kalın bir bıçağın tersiyle meyveyi çevire çevire orta kısmına vurun. Bunu yaptığınızda Hindistan cevizi kolay bir şekilde kırılacak, tabiri caizse ikiye ayrılacaktır. Meyvenin içindeki beyaz kısmı ve kabuğun birleşim yerinin etrafını ince bir bıçakla kaldırıp sıyırın. Eğer beyaz renkteki meyve kısmında yine de ince kabuk kaldıysa, bunu aynı elmayı soyar gibi soyabilirsiniz. Ancak bunlara bile gerek kalmadan beyaz etli kısmı çıkacaktır. Bunu kurutarak dışarıdan aldığınız Hindistan cevizi rendesi gibi kullanabilirsiniz. Kuruyan beyaz kısmı rendeleyin ve kavanoza koyun.

Hindistan cevizi nasıl kırılır, sizlere bunu anlatmaya çalıştık. Bundan sonra Hindistan cevizi almak için düşünmenize gerek yok. Bunu nasıl kıracağınızı, nasıl kullanacağınızı öğrendiniz. Eğer taze olanını yani dışı yeşil olanını bulabilirseniz, içinden çıkan suyunu da zevkle içebilirsiniz. Ancak beklemiş Hindistan cevizinin suyu pek de hoş lezzette olmaz. Sadece beyaz kısmını kurutarak pastalarda, tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır Yorumları

soru

Yüksel

29 Eylül 2018 Cumartesi

Çok merak ettiğimden dolayı Hindistan cevizi babam evimize aldı. Zorlukla Hindistan cevizini yere vurarak ve bıçak yardımıyla kırmaya çalıştım. Ancak Hindistan cevizinin önce suyu aktı ardından parçalandı. Acaba hangi pratik yöntem yardımıyla Hindistan Cevizini kırabilirim? Bu konuda tecrübeli bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var.

Cevap yaz
cevap

Peker

27 Ekim 2018 Cumartesi

Öncelikle Hindistan cevizinin ön kısmında bulunan deliklerin çevresini temizlemeniz gerekiyor. Ardından bu delikleri iyice oyup içindeki suyu boşaltmanız gerekiyor. Aksi takdirde bahsettiğiniz gibi suyu etrafa saçılabilir. Sonrasında ise delmiş olduğunuz yerdeki ön kısmı tamamen parçalayın. Elinize çok dikkat edin. Ardından karpuz keser gibi bıçağı aşağıya doğru indirin. İkiye ayrıldığını göreceksiniz.

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ceviz Fidanı Üretimi

Ceviz Fidanı Üretimi

Ceviz Kabuğu ile Diş Beyazlatma Yöntemleri

Ceviz Kabuğu ile Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği

Hamilelikte Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Ağacı Türleri ve Özellikleri

Hindistan Cevizi Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ceviz Ağacı Dikimi

Ceviz Ağacı Dikimi

Güncel

Muskat Cevizi Türleri ve Özellikleri

Muskat Cevizi Türleri ve Özellikleri

Ceviz Kabuğunun Saça Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğunun Saça Faydaları Nelerdir?

Ceviz kabuğunun saça faydaları; saymakla bitmez. Ceviz çok değerli bir bitkidir. Cevizin hem kendisi hem de kabuğu çok faydalıdır. Bu nedenle düzenli olarak ceviz tüketi[...]

Ceviz Kabuğu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Suyu; Ceviz tadında cevizin kabuklarından elde edilen sağlık açısından çok faydalı protein içeren ceviz suyu demektir. Kalp damar sağlığı için olmazsa [...]

Ceviz Dikim Aralığı

Ceviz Dikim Aralığı

Ceviz Dikim Aralığı, önemli bir faktördür. Bu faktörü önemli kılan sebep ceviz fidanları büyüyüp ağaç olduklarında büyükçe bir taç oluşturmalarıdır. İki a�[...]

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Cevizin faydaları, hayatımızda çok önemli bir yeri olan cevizin çok sayıda faydası bulunmaktadır. Yediğimiz kek, kurabiye, pasta ve çikolatalarda bulunmaktadır. Günlü[...]

Ceviz Bakımı Gübreleme Ceviz Bakımı İçin Ahır Gübresi

Ceviz Bakımı Gübreleme Ceviz Bakımı İçin Ahır Gübresi

Ceviz Bakımı Gübreleme, Bitkilerin bol verim verebilmesi için öncelikle iyi bir bakıma ve toprağın tahlili yapılarak, ona göre desteklenmesi gerekli olan ek katkıları y[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6