Kabuklu Ceviz Kabuklu ceviz, cevizgiller familyasına mensup, kendine has bir kokuya ve lezzete sahip bir meyve türüdür. Çeşitleri, cinsine göre farklılık göstermekte olup bu değerli besin maddesi içerdiği vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir gıdadır. Salkım şeklinde yetişen kabuklu ceviz, ilkbahar mevsiminde büyüme aşamasına geçip sonbahar mevsiminde olgunlaşarak hasat edilir. Kabuklu ceviz, uzun ömürlü ve dayanıklı bir kuru yemiştir. Uygun muhafaza şartlarında saklandığında, istenilen anda kırılıp tüketime hazır hale getirilebilir. Bu cevizin ince veya kalın yapılı kabuklu türleri mevcuttur. Kabuklu Cevizin Faydaları Nelerdir? Zengin besin değerleriyle sağlık açısından önemli bir yere sahip olan kabuklu ceviz, faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur:
Kabuklu Ceviz Yetiştiriciliği Besin değeri yüksek meyveler arasında önemli bir yere sahip olan kabuklu ceviz, fidan veya kabuklu cevizin doğrudan toprakla temasıyla yetiştirilebilir. İyi bir şekilde yetiştirilen fidanların doğru yöntemlerle yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Bu hususta kaliteli fidan seçimi yapılmalı ve güneş gören bir alana dikim gerçekleştirilmelidir. Gerekli bakım belirli periyotlarla yapılmalıdır. Kabuklu cevizin toprakla buluşması ile zamanla çimlenip kök salan bu ürün, ağaç haline gelerek kabuklu ceviz yetiştiriciliği için verim sağlar. İklim ve toprak isteği dikkate alınarak yapılan bu tarım türü, sulama imkanlarının genişletilmesiyle yüksek düzeyde verim artışı sağlayacaktır. Dünya genelinde birçok farklı türe sahip kabuklu ceviz tercihinde ince kabuk seçimi önemlidir. Bu nedenle kabuklu ceviz yetiştiriciliğine yönelik kalite seviyesi belirlenir. |