Ballı Ceviz Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Ballı Ceviz Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Cevizin Önemi

Bal ve ceviz, içerdiği önemli besinler ve mineraller ile sağlıklı yaşam için oldukça değerli gıdalardır. Bu iki besinin birlikte tüketilmesi, sağlık açısından önemli faydalar sağlar.

Balın Faydaları

Bal, insan sağlığı için faydalı olan A ve E vitaminlerini bol miktarda içerir. Ayrıca, yapısındaki mineraller sayesinde karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarını giderici etkiler gösterir. Bunun yanı sıra, vücutta bulunan mikrop ve virüslerin dışarı atılmasını sağlayan nadir bir besin öğesidir.

Cevizin Faydaları

Ceviz, B1, B2 ve C vitaminlerini bol miktarda içerir. Doğal bir kalsiyum deposu olan ceviz, iskelet yapısının korunmasında etkilidir. Cevizde bulunan mineraller, kemik gelişiminde oldukça etkilidir.

Ballı Cevizin Sağlığa Faydaları

Ballı ceviz, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların kolaylıkla geçmesine yardımcı olur. Soğuk kış gecelerinde grip ve nezle gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca, ballı ceviz doğal bir antibiyotik özelliği taşıdığı için zararlı mikrop ve bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylelikle, bağırsak ve midede bulunan zararlı maddelerin atılması kolaylaşarak hastalık riski azalır.

Ballı Ceviz Malzemeleri

  • 250 gram ceviz içi
  • 15 ml limon suyu
  • 70 gram süzme bal
  • 1 tutam tarçın ve vanilya

Ballı Ceviz Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine konulan bala yarım çay bardağı su eklenerek kısık ateşte eritilir. Bal ve su iyice karıştıktan sonra öğütülmüş ceviz içi eklenir ve üzerine tarçın ile vanilya ilave edilir. Tarçın ve vanilya eklendikten sonra karışım iyice karıştırılır. Bu karışım bir kap içerisine alınarak bir gün kadar bekletilir. Akabinde cevizin özü bal ile karışarak ballı ceviz hazırlanmış olur. Hazırlamış olduğumuz ballı ceviz, birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilecek bir şifa kaynağıdır. Uzmanlar, sabahları 2 kaşık ballı ceviz tüketildiğinde bağırsak sisteminin temizleneceğini belirtmektedir.

Ballı Cevizin Diğer Faydaları

Bunun yanı sıra ballı ceviz, iştah açıcı özelliği ve vücutta bulunan toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir. Bu nedenle, gün içerisinde birkaç kaşık ballı ceviz tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ballı ceviz, birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaman Cevizi Özellikleri

Kaman Cevizi Özellikleri

Haber Bülteni

Güncel

Ballı Ceviz Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Ceviz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Bağın Önemi

Ceviz Bağın Önemi