Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4bed370 ) [baslik] => Hindistan Cevizi Unu [metin] => Hindistan cevizi unu: Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cevizi ağacının kahverengi, lifli ve sert kabuklu bir meyvesi vardır. Meyvenin içerisinde tatlı sütsü beyaz bir sıvısı vardır. Bu sıvı zamanla katılaşarak meyvenin etli bölümünü oluşturur. Yağ ve nişasta bakımından zengin olan bu etli kısım, birçok alanda kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı, cilt bakımından mucizeler yaratmaktadır. Bunun yanında Hindistan cevizi unu da yapılmaktadır. Hindistan cevizi unu gluten içermemektedir. İçeriğinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir, bakır ve B vitamini bulunmaktadır. İçeriğindeki mineral, vitamin ve enzimleri yok etmeden dikkatli bir şekilde elde edilmektedir. Kullanımı diğer unlar gibidir. Tatlılarda, hamur işlerinde, çorbalarda, bebek mamalarında, kızartmalarda ve muhallebi yapımında kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi ununu marketlerde bulmak oldukça zordur. Bu nedenden dolayı evde yapmak oldukça kolaydır. İki farklı şekilde de hazırlamak mümkündür.

1. Yöntemde Hindistan cevizini rendeledikten sonra fırında kurutarak, ununu elde edebilirsiniz.

2. Yöntemde ise Hindistan cevizini küçük parçalara ayırdıktan sonra mutfak robotundan geçirebilirsiniz.

Hindistan cevizi unu faydaları nelerdir?
[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => hindistan-cevizi-unu.html [sira] => 4 [aktif] => 1 [anasayfa] => [site] => cevizagaci.gen.tr [title] => Hindistan Cevizi Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir? [incli] => 1 [includem] => [desp] => [dem] => [google] => 480 [ozgun] => 1 [ozguntarih] => Array ( [$date] => Array ( [$numberLong] => 1488381817000 ) ) [bugun] => 4 [dun] => 5 [reskont] => 0 [res] => 1 [resim] => images/Hindistan-Cevizi-Unu-95.jpg [ozgunyazan] => hacer atalan [midiresim] => images/midi/Hindistan-Cevizi-Unu-95.jpg [goo] => 80 [yan] => 5 [kisametin] => Hindistan cevizi unu: Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cevizi ağacının kahverengi, lifli ve sert kabuklu bir meyvesi vardır. Meyven [miniresim] => images/midi/Hindistan-Cevizi-Unu-95.jpg [kategori] => [s] => 1 [m] => 1 [a] => 1 [sahip] => 1 [random] => 9887398 [baslamatarih] => [hata] => [pin] => 0 [hemencikma] => [sure] => [gplus] => 0 [consol] => 0 [siralama] => [siralama20] => 100 [consol120] => 0 [consolhit] => 0 [consol12020] => [ssl] => 1 [htmlhata] => 0 [resimhata] => [yorumsay] => 0 [kelimesay] => [yorumcevapsay] => [getir] => [wiki] => 0 [consoltopla] => 0 [dil] => tr [anakategori] => [anakategoribaslik] => [anakategoriseo] => [guncellemetarihi] => [siteadi] => [consolislem] => 1 [htmlislem] => 1 [dilbilgisi] => 0 [taghata] => 0 [oncelikhit] => 91754 [kelimeal] => 0 [html] => 0 [yorumaktarim] => 1 ) ) Hindistan Cevizi Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Hindistan Cevizi Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hindistan Cevizi Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi unu: Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cevizi ağacının kahverengi, lifli ve sert kabuklu bir meyvesi vardır. Meyvenin içerisinde tatlı sütsü beyaz bir sıvısı vardır. Bu sıvı zamanla katılaşarak meyvenin etli bölümünü oluşturur. Yağ ve nişasta bakımından zengin olan bu etli kısım, birçok alanda kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı, cilt bakımından mucizeler yaratmaktadır. Bunun yanında Hindistan cevizi unu da yapılmaktadır. Hindistan cevizi unu gluten içermemektedir. İçeriğinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir, bakır ve B vitamini bulunmaktadır. İçeriğindeki mineral, vitamin ve enzimleri yok etmeden dikkatli bir şekilde elde edilmektedir. Kullanımı diğer unlar gibidir. Tatlılarda, hamur işlerinde, çorbalarda, bebek mamalarında, kızartmalarda ve muhallebi yapımında kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi ununu marketlerde bulmak oldukça zordur. Bu nedenden dolayı evde yapmak oldukça kolaydır. İki farklı şekilde de hazırlamak mümkündür.

1. Yöntemde Hindistan cevizini rendeledikten sonra fırında kurutarak, ununu elde edebilirsiniz.

2. Yöntemde ise Hindistan cevizini küçük parçalara ayırdıktan sonra mutfak robotundan geçirebilirsiniz.


Hindistan cevizi unu faydaları nelerdir?

  • Hindistan cevizi unu içerisinde bulunan %35 oranındaki diyet lifinden dolayı sindirim sistemimize fayda sağlamaktadır. Kabızlığı önleyerek sindirim sisteminin rahatlamasını sağlamaktadır.
  • İçeriğinde bulunan manganez sayesinde kemik sağlığını korumaktadır.
  • İçerisinde bulunan bol miktarda lif sayesinde, şeker hastaları için mükemmel bir besindir.
  • Sinir sistemi sağlığını destekler.
  • Hindistan cevizindeki diyet lifleri sayesinde tokluk hissi vermektedir. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir besindir.
  • Hindistan cevizi unu kullanımında, tiroit bezlerinin sürekli çalışmasını desteklemektedir.
  • Gluten içermediğinden dolayı çölyak hastalarının rahatlıkla kullanabileceği bir besindir.

Hindistan Cevizi Unu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Ceviz Rengi

Ceviz Rengi

Ceviz Budama Ne Zaman Yapılır?

Ceviz Budama Ne Zaman Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ceviz Badem Yetiştiriciliği

Ceviz Badem Yetiştiriciliği

Fernette Ceviz Fidanı Türleri ve Özellikleri

Fernette Ceviz Fidanı Türleri ve Özellikleri

Ceviz Aşılama Teknikleri ve Yöntemleri

Ceviz Aşılama Teknikleri ve Yöntemleri

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yabancı Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

Yabancı Ceviz Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Ceviz Aşısı Yapımı Zamanı

Ceviz Aşısı Yapımı Zamanı

Güncel

Ceviz Ağacı Nasıl Dikilir?

Ceviz Ağacı Nasıl Dikilir?

Ceviz Kabuğu Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz kabuğu saç, Ceviz kabuğu faydaları birçok kişi tarafından henüz bilinmemektedir. Bu nedenle ceviz içi tüketilirken cevizin kabukları atılır. Fakat bilinmelidir k[...]

Ceviz Kabuğu Saç Rengi

Ceviz Kabuğu Saç Rengi

Ceviz Kabuğu Saç Rengi, Ceviz kabuğu ile saç renginizi değiştirebilir ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Ceviz protein bakımından oldukça zengin ve pahalı bir k[...]

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı?

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı?

Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı, Kadınların en büyük problemlerinden biri kilo verememektir. Bunun için çeşitli yollara başvururlar. Bunlardan biri de Hindistan ce[...]

Hindistan Cevizi Kaç Kalori?dir?

Hindistan Cevizi Kaç Kalori?dir?

Hindistan cevizi kaç kalori: Hindistan cevizi vücuda faydaları ile bilinen bir meyvedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Vücudu tok tutması ile bilinen Hindistan cevizi kal[...]

Amerikan Ceviz Türleri ve Özellikleri

Amerikan Ceviz Türleri ve Özellikleri

Amerikan ceviz, ceviz fidanı çöğürlerine aşı uygulaması yapılması suretiyle elde edilmektedir. Bu ceviz türü olumsuz çevre şartlarına karşı oldukça dayanıklıdı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6