Hindistan Cevizi Unu Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cevizi ağacının kahverengi, lifli ve sert kabuklu bir meyvesi vardır. Meyvenin içerisinde tatlı, sütümsü beyaz bir sıvı bulunur. Bu sıvı zamanla katılaşarak meyvenin etli bölümünü oluşturur. Yağ ve nişasta bakımından zengin olan bu etli kısım, birçok alanda kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı, cilt bakımında mucizeler yaratmaktadır. Bunun yanında Hindistan cevizi unu da yapılmaktadır. Hindistan cevizi unu gluten içermemektedir. İçeriğinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir, bakır ve B vitamini bulunmaktadır. İçeriğindeki mineral, vitamin ve enzimleri yok etmeden dikkatli bir şekilde elde edilmektedir. Kullanımı diğer unlar gibidir. Tatlılarda, hamur işlerinde, çorbalarda, bebek mamalarında, kızartmalarda ve muhallebi yapımında kullanılmaktadır. Hindistan cevizi ununu marketlerde bulmak oldukça zordur. Bu nedenle evde yapmak oldukça kolaydır. İki farklı şekilde de hazırlamak mümkündür. 1. Yöntemde Hindistan cevizini rendeledikten sonra fırında kurutarak, ununu elde edebilirsiniz. 2. Yöntemde ise Hindistan cevizini küçük parçalara ayırdıktan sonra mutfak robotundan geçirebilirsiniz. Hindistan Cevizi Unu Faydaları
|