Hindistan Cevizi Besin Değeri
22 Haziran 2024

Hindistan Cevizi Besin Değeri

Hindistan cevizi, tropikal bölgelerde yetişen ve palmiyegiller familyasından olan bir ağaç ve o ağacın meyvesidir. Meyvesi tüketilen bu ağaçtan Hindistan cevizi lifi de elde edilmektedir. Özellikle Asya kıtasında Sri Lanka, Hindistan, Tayland, Malezya ve Filipinler gibi ülkelerde bolca bulunan Hindistan cevizi, ülkemizde fazla yetiştirilmediği için tüketimi yaygın değildir. Yaş halde iken koyu yeşil renkte, kuruduğunda ise kahverengi olan dış yüzeyi sert ve kabuk şeklindedir. Sert kabuğunun altında ise beyaz, sulu ve yenilebilen kısmı bulunmaktadır. Sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Lif açısından zengin olan Hindistan cevizi, yüksek miktarlarda sindirilebilen yağlar içermektedir. Sağlık uzmanları tarafından her yaşta insana önerilen Hindistan cevizinin pek çok faydası bulunmaktadır.

Hindistan Cevizinin Faydaları

  • İçerisindeki yüksek miktarda lif sayesinde, kabızlığa iyi gelir ve enerji vermesi sebebiyle diyette kullanılması tavsiye edilir.
  • Kanda insülin salgılanmasını ve glikoz düzeyini dengeleyerek, diyabeti düzenler.
  • İçerisinde bulunan kinetin ve trans zeatin hem yaşlanmayı geciktirir hem de kanser önleyici etkiye sahiptir.
  • Bağışıklık sistemini geliştirir ve korur.
  • Karın yağlarını eritici formülü ile zayıflamaya yardımcı olur.
  • Epilepsi (sara) hastalığına karşı etkilidir.
  • Sık idrara çıkmayı sağladığı için idrar yolu enfeksiyonlarını önleyicidir.
  • Saç, cilt ve kemik sağlığını korumada yardımcıdır.
  • Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Hindistan cevizi besin değeri açısından oldukça zengin bir meyvedir. 100 ml Hindistan cevizi suyunda 19 kalori, 100 ml sütünde 230 kalori ve 100 gram meyvesinde ise 354 kalori bulunur. İçerisinde bütün aminoasitleri içeren proteinler bulunmaktadır. Sodyum, fosfor, potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. Ayrıca B grubu vitaminler de içermektedir.

  • 3 gram protein,
  • 33 gram yağ,
  • 15 gram karbonhidrat içermektedir.

Hindistan cevizi, sağlık açısından sunduğu faydaların yanı sıra, besin değeri yüksek bir gıda maddesi olarak da dikkat çekmektedir. Lif, protein, yağ ve karbonhidrat içerikleri ile dengeli bir beslenme için ideal bir seçenektir. Ayrıca, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudun genel sağlığını destekler. Bu nedenle, Hindistan cevizi tüketimi, sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen kişiler için önerilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ceviz Sulama Önemi

Ceviz Sulama Önemi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acıbadem Ceviz Ağacı Türleri ve Özellikleri

Acıbadem Ceviz Ağacı Türleri ve Özellikleri

Ceviz Kabuğu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Chandler Ceviz Dikimi

Chandler Ceviz Dikimi

Ceviz Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Ağacı Kaç Kilo Ceviz Verir?

Ceviz Ağacı Kaç Kilo Ceviz Verir?

Güncel

Ceviz Ağacı Kökü Özellikleri

Ceviz Ağacı Kökü Özellikleri

Güncel

Ceviz Kürü Kolesterolü Nasıl Düşürür?

Ceviz Kürü Kolesterolü Nasıl Düşürür?

1 Avuç Ceviz Kaç Kalori?dir?

1 Avuç Ceviz Kaç Kalori?dir?

Ceviz Kereste Türleri ve Özellikleri

Ceviz Kereste Türleri ve Özellikleri

Pedro Cevizin Genel Özellikleri

Pedro Cevizin Genel Özellikleri

Tüplü Ceviz Fidanı Farkı

Tüplü Ceviz Fidanı Farkı

Hindistan Cevizi Saç Maskesi

Hindistan Cevizi Saç Maskesi

Amerikan Cevizi Türleri ve Özellikleri

Amerikan Cevizi Türleri ve Özellikleri