Kadayifli cevizli revani tatlısını yaparken hangi aşamalara dikkat ettiniz? Özellikle kadayıfın kıtır kıtır olması için ne gibi önlemler aldınız? Şerbeti tatlıya dökerken sıcak olmasının avantajlarını deneyimlediniz mi? Bu tatlının misafirler üzerinde bıraktığı etki hakkında neler düşünüyorsunuz?
Kadayıflı cevizli revani yaparken dikkat ettiğim aşamalar şunlar:
Kadayıfın Hazırlanışı Kadayıfı önce elde hafifçe ufalayarak ayırdım, fazla sıkıştırmamaya özen gösterdim. Tereyağını iyice kızdırdıktan sonra kadayıfı sürekli karıştırarak kavurdum, renk almasını engellemek için orta ateşte pişirdim.
Kıtırlık için Önlemler Kadayıfın kıtır kıtır olması için en önemli püf noktası, fırında yeterince kızarmasını sağlamaktı. Kadayıfı tepsiye yaydıktan sonra üzerine ceviz serpip 180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü pişirdim, altının ve üstünün eşit kızarması için ara sıra kontrol ettim.
Şerbet ve Sıcaklık Şerbeti tatlı sıcakken dökmek gerçekten önemli Orhan Bey. Sıcak tatlı soğuk şerbeti daha iyi çekiyor, böylece tatlı hem nemli hem de kıtır kalıyor. Şerbeti kaynattıktan sonra 5 dakika bekletip ılımasını sağladım, sonra sıcak tatlıya yavaşça döktüm.
Misafir Etkisi Bu tatlı her seferinde misafirlerimden tam not alıyor. Kadayıfın çıtırlığı ve ceviz lezzetinin dengesi, şerbetin tam kıvamında oluşu beğeniliyor. Özellikle geleneksel tatlı sevenler için mükemmel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Sunumda üzerine antep fıstığı serperek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz.
Kadayifli cevizli revani tatlısını yaparken hangi aşamalara dikkat ettiniz? Özellikle kadayıfın kıtır kıtır olması için ne gibi önlemler aldınız? Şerbeti tatlıya dökerken sıcak olmasının avantajlarını deneyimlediniz mi? Bu tatlının misafirler üzerinde bıraktığı etki hakkında neler düşünüyorsunuz?
Cevap yazKadayıflı cevizli revani yaparken dikkat ettiğim aşamalar şunlar:
Kadayıfın Hazırlanışı
Kadayıfı önce elde hafifçe ufalayarak ayırdım, fazla sıkıştırmamaya özen gösterdim. Tereyağını iyice kızdırdıktan sonra kadayıfı sürekli karıştırarak kavurdum, renk almasını engellemek için orta ateşte pişirdim.
Kıtırlık için Önlemler
Kadayıfın kıtır kıtır olması için en önemli püf noktası, fırında yeterince kızarmasını sağlamaktı. Kadayıfı tepsiye yaydıktan sonra üzerine ceviz serpip 180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü pişirdim, altının ve üstünün eşit kızarması için ara sıra kontrol ettim.
Şerbet ve Sıcaklık
Şerbeti tatlı sıcakken dökmek gerçekten önemli Orhan Bey. Sıcak tatlı soğuk şerbeti daha iyi çekiyor, böylece tatlı hem nemli hem de kıtır kalıyor. Şerbeti kaynattıktan sonra 5 dakika bekletip ılımasını sağladım, sonra sıcak tatlıya yavaşça döktüm.
Misafir Etkisi
Bu tatlı her seferinde misafirlerimden tam not alıyor. Kadayıfın çıtırlığı ve ceviz lezzetinin dengesi, şerbetin tam kıvamında oluşu beğeniliyor. Özellikle geleneksel tatlı sevenler için mükemmel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Sunumda üzerine antep fıstığı serperek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz.