Cevizli incir reçeli yapmaya karar verdim ama malzemeleri hazırlarken hangi aşamaları izlemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. İnternetteki tariflerde incirlerin nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili bilgi buldum. Peki, incirlerin sap kısımlarını kesip yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan kullanmak gerçekten daha iyi bir görünüm mü sağlıyor? Ayrıca cevizleri iri parçalara doğrayarak kullanmak lezzeti artırıyor mu? Şeker ve su karışımını kaynatırken limon suyu eklemem şart mı, yoksa tat dengesini sağlamak için başka bir şey de eklemem yeterli olur mu? Reçeli pişirirken cevizleri ne zaman eklemeliyim ki her şey eşit şekilde dağılabilsin? Kısacası, bu tarifte dikkat etmem gereken başka püf noktaları var mı?
Cevizli incir reçeli yapmaya karar verdim ama malzemeleri hazırlarken hangi aşamaları izlemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. İnternetteki tariflerde incirlerin nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili bilgi buldum. Peki, incirlerin sap kısımlarını kesip yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan kullanmak gerçekten daha iyi bir görünüm mü sağlıyor? Ayrıca cevizleri iri parçalara doğrayarak kullanmak lezzeti artırıyor mu? Şeker ve su karışımını kaynatırken limon suyu eklemem şart mı, yoksa tat dengesini sağlamak için başka bir şey de eklemem yeterli olur mu? Reçeli pişirirken cevizleri ne zaman eklemeliyim ki her şey eşit şekilde dağılabilsin? Kısacası, bu tarifte dikkat etmem gereken başka püf noktaları var mı?
Cevap yaz