Burdur yöresine ait ceviz ezmesini ilk denememde, malzemelerin kalitesinin ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Cevizleri seçerken tazeliğine dikkat etmem gerektiğini anladım. Kavurma aşamasında dikkatli olmak, cevizlerin aromasını artırmak için şart. Şekerli karışıma limon suyu eklemek, tadı gerçekten zenginleştiriyor. Cevizleri ezmeden önce uygun kıvama getirmek için su ekleyerek ayarlamak, sonucunu etkiliyor. Sonuçta, bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif elde ettim. Bu güzel Burdur lezzetini denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim!
Burdur yöresine ait ceviz ezmesini ilk denememde, malzemelerin kalitesinin ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Cevizleri seçerken tazeliğine dikkat etmem gerektiğini anladım. Kavurma aşamasında dikkatli olmak, cevizlerin aromasını artırmak için şart. Şekerli karışıma limon suyu eklemek, tadı gerçekten zenginleştiriyor. Cevizleri ezmeden önce uygun kıvama getirmek için su ekleyerek ayarlamak, sonucunu etkiliyor. Sonuçta, bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif elde ettim. Bu güzel Burdur lezzetini denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim!
Cevap yaz